Bunuh Diri Kerana Wajah Kekasih Tidak Secantik Dalam Gambar

Bunuh Diri Kerana Wajah Kekasih Tidak Secantik Dalam Gambar | Mangsa dikatakan terlalu kecewa selepas wajah kekasihnya tidak secantik dalam gambar yang dimuatnaiknya di internet. Pasangan itu menjalin hubungan selama empat bulan lalu selepas berkenalan menerusi laman sosial dan tidak pernah bertemu lantaran jarak tempat yang jauh antara satu-sama lain.


Gara-gara terkejut melihat wajah kekasihnya buat pertama kali, seorang lelaki di Filipina bertindak membunuh diri dengan terjun dari tingkat empat sebuah pusat beli-belah. Difahamkan kekasihnya kerap menggunakan aplikasi Camera 360 dan Retrica bagi mengubahsuai wajahnya untuk kelihatan cantik dan menarik. “Saya ingat awak sangat cantik, tetapi saya bodoh kerana percayakan gambar awak sedangkan semuanya telah diubahsuai,” kata mangsa bernama Mark Anthony Perez kepada wanita itu biarpun dia sudah mengenakan solekan tebal. 

Selepas pertemuan itu, Mark menangis dan tidak mampu mengawal diri sehingga bertindak membunuh diri. Dia mati serta-merta akibat kecederaan dalaman termasuklah pada paru-paru dan otaknya.

Sumber: Mynewshub via Harianblogger
0 Komentar untuk "Bunuh Diri Kerana Wajah Kekasih Tidak Secantik Dalam Gambar"

Back To Top