Ular Muncul Di Mangkuk Tandas, Surirumah Dipatuk Di Punggung (4 Gambar)

Ular Muncul Di Mangkuk Tandas, Surirumah Dipatuk Di Punggung (4 Gambar) | Noraslinda Asat, 34, baru hendak duduk di atas mangkuk tandas sebelum tiba-tiba berasa ada sesuatu yang menyakitkan mematuk punggungnya. Dia segera bangun lalu terlihat seekor ular sawa sepanjang 1.8 meter melingkar dalam mangkuk tandas dengan mulut menyeringai menampakkan taringnya yang tajam.


Dalam keadaan panik Noraslinda menyauk ular tersebut namun ia terlepas kerana licin sambil menjerit sekuat hati memanggil suaminya. Sejurus selepas kejadian dia berasa lemah hingga terpaksa dikejarkan ke hospital lalu diberikan suntikan sebelum dibenarkan pulang. Suami Noraslinda, Mohammad Fitri Kassin, 34, menyatakan ular tersebut sebesar lengannya.


Menggambarkan rupa ular tersebut, ia dikatakan jenis sawa dengan badan berbintik coklat gelap. Dipercayai, anak Noraslinda yang berusia 4 tahun turut melihat ular tersebut ketika masuk ke dalam tandas 5 minit sebelum ibunya kerana dia ada berkata “Mama, your tail was moving” namun tidak difahami Noraslinda. 


Petugas dari Animal Concerns Research and Education Society Singapura datang untuk menangkap ular tersebut namun tidak berjaya kerana ia sudah pun hilang. Kejadian ini membuatkan Noraslinda fobia hendak menggunakan tandas rumahnya yang terletak di Blok 826, Eunosville, Sims Avenue, Singapura dan kini meletakkan batu bata di atas mangkuk tandas kerana bimbang ular tersebut akan muncul semula.


Sumber: Mynewshub via Harianblogger
0 Komentar untuk "Ular Muncul Di Mangkuk Tandas, Surirumah Dipatuk Di Punggung (4 Gambar)"

Back To Top